Planovi rada

on Četvrtak, 10 Listopad 2013.

Dragi svi,

Prošloga tjedna održan je IO MSZ-a na kojemu smo, između ostaloga, usvojili pravilnik o velikoj mač i floret ligi (ne bitno različito od onoga što smo imali prošlih sezona).

Prva kolo mač lige dobro je prošlo. Bile su napete borbe, vidjeli smo dobro mačevanje i bio je dobar odaziv sportaša iz selekcije.  Rado bismo da se i ostali (ponajviše rekreativci) uključe u sljedeća kola liga stoga molim trenere da u tom dijelu pomognu animirati rekreativce.

Izabrana je statutarna komisija MSZ-a koja nam je potrebna radi promjene statuta (nalaže novi zakon o sportu). Čini ju Bojan Mijatović, Ivan Matić  i ja. Moja obveza u kratkom roku je napraviti prijedlog novog statuta s minimumom izmjena koje nalaže novi propis i s usklađenjem statuta s našom već ustaljenom praksom, to ide onda na raspravu statutarnoj komisiji, koja izrađuje konačan prijedlog novog statuta te radi katalog još mogućih izmjena s obrazloženjima. Sve to ide na javnu raspravu klubovima i klupska koordinacija radi mogućih izmjena i dopuna itd. Nakon toga na IO MSZ radi usvajanja konačnog usuglašenog prijedloga. Sve to treba obaviti do kraja listopada kako bi u studenome mogli imati skupštinu.

Imali smo koordinaciju HMS vs. MSZ i s gosp. Maroltom i gosp. Bičanićem dogovorili da se žurno izradi plan i program reprezentacije za 2014. A sve kako bismo znali što će kod zagrebačkih sportaša financirati HMS a što onda financira MSZ.  Ovo je, prema mojem mišljenju, veliki korak naprijed u koordinaciji aktivnosti oba saveza.

Načelno je potvrđena suradnja s firmom Denisa Bičanića kao ekskluzivnim zastupnikom za prodaju mačevalačke opreme u RH i to na način da će MSZ, klubovi članovi MSZa i članovi A selekcije imati dodatni popust na opremu. Ako Denis uspije s tim poslom u Zagrebu ćemo imati mogućnost nabavke mačevalačke opreme s izdavanjem računa i sve što podrazumijeva uredno poslovanje. To bi prije svega trebalo upotpuniti usluge koje kao savez i svi koji surađuju sa savezom nudimo našim sportašima (naravno, to nikoga ne priječi da i nadalje kupuje opremu na turnirima putem neta i sl. – ovo je samo dodatna opcija).

Primili smo od Zolija izvješće o dvorani u Domu sportova, primili na znanje da sve uglavnom dobro funkcionira osim visećih sistema koji su na izdisaju. Već smo prije donijeli na IO MSZ odluku o tome da se kupuje oprema potrebna za popravak toga, imam obavijest da će za uskoro potreban materijal stići u Zagreb, te ćemo u roku od 10-14 dana popraviti sve što treba u Domu sportova.

Dobio sam izvješće od Filipa Škelje o stanju opreme velike u Zagrebu.  Mogu reći da smo popravkom zadnje ture velike opreme – aparati i bobine – de facto popravili gotovo svu opremu koja postoji u Zagrebu. Mislim da Martinu na popravak sada ide samo jedan aparat, jedan aparat za kontrolu opreme i cca 2-3 bobine, a time se stječu uvjeti za koordinaciju HMS vs. MSZ radi utvrđivanja tko ima koju opremu i koja je oprema potrebna za kupnju. MSZ sigurno neće bez takvog strateškog dogovora kretati u kupnju dodatne opreme jer oba saveza moraju djelovati koordinirano i zajednički. Dakle do kraja godine, ako će to biti potrebno moguća je nabavka još ponešto od opreme (treba znati da je MSZ već posudio u Karlovac i Osijek nešto od krupne opreme i da na tu opremu možemo računati samo za turnire ali ne i svakodnevno) isto tako imamo potrebu za dodatnu opremu za Šestine i školu u Vrapču.

Sretan sam izvijestiti da kreće i ove godine grupa u školi u Vrapču a da smo Mirna i ja obavili razgovor s ravnateljicom da se za sljedeću godinu osigura dvorana za 4 viseće planše, i to svaki radni dan od 18-21. To bi bio novi Dom sportova. Dvoranu čine prekrasne svlačionice, no  to je plan za sljedeću sezonu. Moramo samo uz Mirnu koja je tamo utorkom i četvrtkom naći osobu/voditelja koji bi vodio/vodila grupu/grupe i ostale dane u tjednu. Zainteresirani neka se slobodno jave Mirni ili meni.

Krenuli smo s izradom programa za Mažuranić. O ostalim planovima i učinjenom uskoro ćemo vas obavijestiti.

Poz

MK

Kalendar

Multimedija

Facebook

Kontakt