Dobro došli na MSZ blog

on Petak, 07 Lipanj 2013. Posted in MSZ Blog

Dragi svi,

javljam se ponovo, ali ovaj puta na web stranici MSZ-a, a što bi trebalo samo doprinijeti tome da istu stranicu svi Vi češće posjećujete.

Vaše javljanje na ovoj stranici će i nadalje biti anonimno, a što će Vam omogućiti da i nadalje postavljate pitanja, da propitkujete i kritizirate sve naše poteze. Isto kao i na web forumu, no s jednom malom razlikom. Administrator naše web stranice će spriječiti svako vrijeđanje i klevetanje po bilo kojoj osnovi. Nadam se da ova vrsta cenzure neće spriječiti kritičke osvrte na sve što radi MSZ.

Ako smatrate da je došlo do nepotrebne cenzure, to molim da mi se izravno javite na moj e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. . Jamčim da ću Vam pokušati argumentirano obrazložiti sve odluke MSZ-a, ali tu i tamo priznati kakvu grešku s planom kako da to ispravimo. Mislim da do danas nisam ostao dužan niti na jedan meni osobno upućen e-mail ili telefonski poziv. Nadam se da će tako i ostati.

Ovom prilikom želim najaviti da u Zagreb dolazi novi trener, i to g. Ferenc Toth, a sve s dolaskom oko 01.09.2013. godine (načelno je dogovoreno da isti ostaje u Zagrebu 3 godine, a sve uz mogućnost da isti angažman produžimo i za dodatne 2 godine).

Naš novi trener bi trebao odmah preuzeti sve sportaše Zagrebačke selekcije u maču, te bi trebao krenuti u izvid stanja u našem sportu u Zagrebu. Od njega u roku od cca 1-2 mjeseca očekujemo:

a) prijedlog kratkoročne, srednjoročne i dugoročne strategije razvoja zagrebačkog mačevanje, b) prijedlog programa za kontinuirano školovanje zagrebačkih trenera za period od 3 godine.

Dana 11.06.2013. godine imamo stručnu i klupsku koordinaciju, te nakon toga IO MSZ-a.

Cure i dečki su nastupali su u Torunu, Poljska, na U23 Europskom prvenstvu. Sve je to dobra predigra za Seniorsko europsko u Zagrebu, a koje počinje za koji dan.

Nadamo se super turniru i dobrim rezultatima naših sportaša.

Pozdrav svima,
MK

Komentari (8)

 • marko kallay

  marko kallay

  11 Lipanj 2013 u 11:16 |
  dragi svi,

  kako je određena grupa anonimaca učinila sve da i nadalje pljuje i blati sve oko sebe, a da pri tome ne želi navesti svoje ime i prezime, a pri tome isti ljudi ne sudjeluju u radu tijela MSZ-a, ne reagiraju putem svojeg kluba, ne koriste priliku izravno se meni obratiti (telefonski, osobno, putem maila) već kroz svoja "navodna" pitanja čine sve da i dalje zagade i oblate sve čega se taknu, to odlučujem da više ovaj prostor neće biti blog nego samo mjesto za moje jednostrano informiranje svih vas

  pa...tko hoće neka čita, a tko ne neka ne čita

  a ovima ostaje da i nadalje anonimno i ružno kleveću, blate, vrijeđaju... sve njima na čast

  iskreno...izgubio sam volju baviti se takvima, a sve jer sam u zadnjih 12 mjeseci od kada sam predsjednik sa svima koji su to željeli ostvario kontakt, podjelio svoje razmišljanje, priopćio odluku i novosti, i tako će to ostati, a za anonimnu manjinu kojoj sve smeta, za njih nit imam vremena nit me više zanimaju...za sve druge, s imenom i prezimenom, rado stojim kao i do sada na usluzi za sva pitanja, prijedloge, kritike i sl.

  žao mi je da je došlo do toga, ali određenim pojedincima ne treba dati prostora da i nadalje anonimno verbalno divljaju i stvaraju privid opće katastrofe u zagrebačkom mačevanju

  poz mk
 • marko kallay

  marko kallay

  13 Lipanj 2013 u 07:51 |
  dragi svi,

  prekjučer je održana koordinacija klubova iz doma sportova, prošli smo sve što treba napraviti u dvorani od popravaka do jeseni, što treba od opreme i dr.

  zaključeno je da se do dana 30.06.2013. GODINE isprazne svi ormarići i klupice u dvorani, te ćemo do tada donijeti kriterije za dodjelu ormarića kako sportašima tako i trenerima i klubovima, nakon toga više neće biti prostora za ostavljanje opreme i sakova po dvorani i svlačionicama, podjela ormarića novim korisnicima uslijedit će početkom sljedeće sezone od ca 15.08.2013. godine

  isto tako smo ukratko analizirali lige i kritički se osvrnuli i na jedan dio propusta u organizaciji, isto smo tako razmotrili ukratko i plan i program za pripreme i organizaciju selekcija, sve ćemo još jednom pretresti i donijeti zaključke na 1-2 stručne koordinacije i koordinacije klubova uz sudjelovanje IO MSZ i NO MSZ, a koja/koje će se održati do ca 05.07.2013. (dakle prije odlaska na godišnje dok su svi još ovdje)

  nakon toga smo imali i sjednicu IO MSZ a na kojoj smo raspravili tehnička pitanja potrebna za funkcioniranje saveza, isto smo tako raspravili i pitanja lige i sl. te ćemo nakon što se održi gore navedeni veliki skup (de facto mini neformalna skupština MSZ.a) donijeti i sve potrebne odluke da sljedeća sezona bude dobro pripremljena i da otklonimo sve slabosti i propuste koje smo uočili u ovoj sezoni, o svemu možete čitati detaljno na webu na mjestu gdje se objavljuju zapisnici, a o svemu vas i ja još izvještavam

  MOJA MOLBA NA SVE SPROTAŠE, TRENERE, RODITELJE, LJUBITELJE MAČEVANJA...NE PROPUSTITE GLEDATI SUPER EUROPSKO PRVENSTVO ZA SENIORE U ZAGREBU KOJE POČINJE U NEDJELJU U ARENI..BILA BI ŠTETA DA PROPUSTITE SUPER SUPER SVJETSKI KVALITETNO MAČEVANJE I JOŠ BOLJU ORGANIZACIJU

  poz svima i vidimo se u areni na europskom
 • marko kallay

  marko kallay

  18 Lipanj 2013 u 12:57 |
  dragi svi,

  bijah s našim sportašima i drugim volonterima u areni na Europskom seniorskom prvenstvu i stvarno od srca preporučam odlazak tamo i boravak u dvorani, nastupaju naše najbolje mačistice i bilo bi super kada biste ih od ujutro pogledali

  naravno, sugeriram i gledanje finalnih bori u popodnevnim satima, prava poslastica i jako jako jako dobro mačevanje

  super organizacija i super prostor, sve za plus pet, stvarno je naše mačevanje ovom priredbom odradilo i odrađuje super posao, čestitke HMS-u i svim voloneterima i organizatorima

  poz mk
 • marko kallay

  marko kallay

  01 Srpanj 2013 u 06:59 |
  Dragi svi,

  prije svega bih želio od srca svim mačevaocima i njihovim bližnjima čestitati ulazak u EU...

  Kako će to imati utjecaja na naš sport, odnosno sport uopće, treba tek vidjeti, no nadamo se najboljem.

  Samo da ukratko izvijestim: u utorak je IO HMS, te se nadam da ćemo tamo pripremiti sve za odlazak reprezentacije na pripreme i Svjetsko seniorsko u Budimpeštu, u srijedu je Skupština ZŠS-a, te se nadam da će na isto biti prevladana kriza koja trenutno vlada u zgb športu, te u četvrtak s početkom u 16,30 pa sve do 18,30 (ako treba i duže) počinje zajednička koordinacija svih ZGB klubova i Stručna koordinacija MSZ-a, u 18,30 (a ako će biti potrebno i kasnije) počinje IO MSZ, a na kojemu moramo donijeti odgovarajuće odluke kako bismo zaključili ovu sezonu i kako bismo pripremili novu (liga, selekcija, perspektivni sportaši, dvorane, odmorko itd.)

  Ovom prilikom bih želio izvijestiti da je MSZ potpisao s trenerom Ferenzom Tothom ugovor kojime se osigurava njegov dolazak u ZGB već dana 31.08.2013 godine, i to radi ostanka u Zagrebu min. 3 godine.

  Kratkoročni plan za novog trenera je da odmah preuzme Zagrebačku mač selekciju, te možda, 1-2 sportaša floret selekcije, te da snimi stanje u zagrebačkom mačevanju, da prijedloge za (pre)ustroj, te da predloži pokretanje programa za 3-godišnje školovanje svih trenera u ZGB (nadam se da će se isti program uz pomoć HMS-a proširit i na druge gradove i klubove).

  Ovom priliom bih se želio zahvaliti Cosminu na odrađenom poslu sa Zagrebačkom selekcijom u maču, na tome da je stvorio jednu organiziranu selekciju, da je kvalitativno napravljen veliki pomak, te što je stvorio preduvjete za nastavak rada i na tom projektu.... želim Cosminu svako dobro kako sa svoje strane tako i od strane MSZ-a.

  Čestitamo organizatorima, volonterima, klincima zapisničarima, sportašima i trenerima, i svima drugima uključenim u Europsko prvenstvo u Zagrebu na super odrađenom poslu, posebno čestitam i zahvaljujem klincima zagrebačkih klubova na volonterskomr radu na zapisničarskim stolovima i na svim drugim poslovima, a bez kojih ovo natjecanje ne bi moglo biti tako dobro... čestitke još jednom i hvala svima na trudu i uspješnom organiziranju jednog tako velikog i važnog natjecanja.

  Nakon odrađenih gore navedenih sastanaka izvijestit ću vas o svemu.

  Molio bih sve koji me čitaju da mi na privatni e-mail: marko.kallay@yahoo.com upute kritike na odrađeno tijekom ove sezone, da daju svoje prijedloge što treba popraviti i što možemo poboljšati, rado ću sve razmotriti i staviti na dnevni red naših koordinacija ovaj tjedan u četvrtak.

  poz svima

  mk
 • marko kallay

  marko kallay

  18 Srpanj 2013 u 07:01 |
  Dragi svi,

  prošlo je nešto vremena od mojeg zadnjeg pisanja. Nisam se javljao jer se stvari nakon završetka sezone polagano odvijaju.

  Održali smo koordinaciju klubova prije cca 10 dana, i odmah potom IO MSZ-a, donijete su odluke koje ćete uskoro čitati na webu (npr. izrada pravilnika o ligama - radi utvrđivanja broja termina kola, termina održavanja kola, nagrada da se sve ujednači, da se kod djece razdvoje skupine do 11 godina i od 11 do 14 godina i sl.).

  Radi se na popravku dvorana, bojanje, popravak visećih bobina. U Domu sportova se radi na stavljanju bravica na sve ormariće i slijedi podjela istih prema smjernicama koje su usvojene na prijedlog koordinacije klubova na zadnjem IO MSZ.

  Odmorko je odrađen, dosta je manji odaziv, ali to pripisujemo terminu u 7. mjesecu, no to je moralo tako biti radi termina europskog seniorskog prvenstva.

  Na posljednjoj sjednici IO HMS, a gdje sam član, donesene su odluke o imenovanju v.d. selektora/trenera za mač i floret reprezentacije, a to su Stipe i Darko, a kao član Stručne komisije HMS-a Denis koordinira njihov rad. Suradnja s MSZ je super, jer su već odrađene sve pripreme za organizaciju i odlazak na pripreme za seniorske reprezentacije, kao i plan i program puta za Budimpeštu za Svjetsko. Posebno mi je drago da je sve to odrađeno početkom mjeseca srpnja, dakle, na vrijeme i kvalitetno, tako da se reprezentacija može u miru pripremati. Nadamo se dobrim nastupima.

  Pokušavamo nabaviti trenirke za reprezentacije, i to od kadeta pa nadalje, iako nisam siguran da ćemo uspijeti prije Budimpešte, ali u sljedeća 2 mjeseca će sigurno svi iz reprezentacija dobiti svoju trenirku, novac je osiguran, čekamo samo dizajn i izradu.

  Drago mi je da HMS i MSZ dobro surađuju, te da je izborom v.d. selektora/trenera i njihovom suradnjom s MSZ-om stvorena dobra osnova za dobru koordinaciju reprezentacija i zagrebačkih selekcija.

  Tijekom ljeta ćemo pripremiti plan i program rada zagrebačih selekcija, negdje do 15.08., a sve jer će se tada znati i kalendar natjecanja koji ispred HMS-a izrađuje MArtina Zmajić. Dogovaraju se pripreme za zagrebačke selekcije u drugoj polovici kolovoza, te se nadam da će to biti dobra priprema za novu sezonu. Ferenc dolazi 31.08. kako smo dogovorili i već svima javili.

  Ranka će objaviti ljetno radno vrijeme i tko će kada biti na rasplaganju klubovima (darko, filip i ranka), a sve ako će nešto trebati obaviti.

  Za sva vaša pitanja i sugestije stojimo na raspolaganju u svakom trenutku, te mi možete pisati na privatni e-mail i javljati mi se telefonski

  poz mk

  ps

  Želim svima ugodan odmor i dobru zabavu tijekom ljetnih mjeseci, a našim reprezentativcima želim dobre pripreme, puno zdravlja, i dobre nastupe u Budimpešti, a iz koje ćemo vas izvještavati kako se stvari odvijaju.
 • marko kallay

  marko kallay

  31 Srpanj 2013 u 15:51 |
  Bok svima,
  kratko se javljam s nekim kratkim, više tehničkim vijestima. U Domu sportova konačno osvanuli jastučići, sprema se farbanje, ide popravak svih ormarića i stavljanje novih bravica, i popravak visećih sistema, trenerska soba manje više spremljena.

  Na Velesajmu ide farbanje.

  Pripreme za SP u Budimpešti su u tijeku, Natko se ozlijedio, ali se nadamo najboljem i brzom oporavku. Ivan i Bojan su u Salzburgu na pripremama, a mačisti su odradili svoje i čekaju putovanje.

  Čim bude nešto novoga, javim se

  poz mk
 • marko kallay

  marko kallay

  01 Kolovoz 2013 u 09:57 |
  Dragi svi,

  u tijeku je interni natječaj MZS, a koji je poslan klubovima, a sve za obavljanje soboslikarskih radova u dvoranama na Velesajmu i u Domu sportova. Uglavnom ima interesa, no molim da ovih dana kontaktirate svoje čelnike klupske, a sve ako postoji volja da se preko kluba uključite u navedeno.

  Danas/sutra će Ranka poslati na sve klubove dodatno pojašnjenje istog natječaja s rokom da se klubovi zaključno do utorka sljedeći tjedan jave s ponudama (naknada za rad i rok do kada će radovi biti gotovi.

  Naime, MSZ bi platio troškove materijala, te putem dotacije klubu osigurao naknadu za obavljanje radova...

  Ideja je da se navedena novčana sredstva usmjere na klubove/mačevaoce, i to za ovu vrstu radova za koju je večina nas kvalificirana... radi se o maljanju (jedna ruka) većeg dijela zidova u dvoranama.

  Ako neće biti interesa za navedeno, to ćemo posao povjeriti najboljem ponuđaču profesionalcu, a sve to već na bazi prikupljenih ponuda.

  Pozdrav mk

Komentirajte

Ostavili ste komentar kao gost.

Kalendar

Multimedija

Facebook

Kontakt