Isprika zbog propusta u maloj floret ligi

on Ponedjeljak, 17 Ožujak 2014.

Dragi svi, a poglavito sportaši Male lige u floretu i njihovi roditelji,

obraćam Vam se s nelagodom i s potrebnom da Vam se ispričam radi nenamjerne greške koja se je prema prvim obavijestima i provjerama koje smo proveli u MSZ-u dogodila kod sastavljanja rang liste Male lige u floretu.

Jedan od roditelja jučer me je obavijestio da postoje određene greške u upisivanju bodova malih sportaša Male lige u floretu, a koje greške u bitnome utječu na konačan redoslijed iste lige. Odmah sam danas naložio i proveo određene provjere, te se je utvrdilo da uistinu postoji greška koja se nikada nije smjela dogoditi. Do sutra ću prikupiti sva potrebna izviješća glede navedenog nemilog i nedopustivog događaja, te će navedena situacija biti jedna od tema sutrašnjeg IO MSZ-a. Osobno ću se založiti za sljedeće, i to:

1. da se temeljem provedenih izvida i utvrđenja utvrdi da li je došlo do pogreške u sastavu rang liste Male lige u floretu;

2. ako jest došlo do pogreške, na koji je način ista pogreška utjecala na končne rezultate Male lige u floretu odnosno da li je ista pogreška mogla imati utjecaja na regularnost cijelog natjecanja;

3. ako jest došlo do pogreške, tko je odgovoran za istu; te

4. ako jest došlo do pogreške, na koji način sankcionirati odgovornu/odgovorne osobe.


Ovom prilikom želim navesti da je prema meni dostupnim podacima u ovom trenutku izgledno da je do greške na strani MSZ-a došlo, a što još mora potvrditi i IO MSZ-a sutra.

Isto tako želim navesti da ću poduzeti sve da se krivac/krivci za ovaj nemili događaj primjereno kazni/kazne, a da pri tome mali mačevaoci/natjecatelji ne pretrpe bilo kakvu štetu. Naime, nedopustivo je djeca na bilo koji način snose bilo kakvu odgovornost za nedopustivo nedogovorno i neprofesionalno ponašanje krivaca koji su doveli do ove situacije. Stoga jamčim da će svi oni koji su primili nagrade i priznanja ista i zadržati, a da će svi oni koji su eventualno bili zaobiđeni u nagrađivanju, barem naknadno, biti odgovarajuće nagrađeni, i to kako uz moju osobnu ispriku tako i uz ispriku MSZ-a.

Iako ne postoje indicije da bi i kod Male lige u maču postojao sličan ili isti problem, to sam danas, opreza radi, naložio da se provjeri i situacija s rang listom iste lige. I o tome ću odmah čim navedena provjera bude gotova sve Vas izvijestiti.

U moje osobno ime i u ime MSZ-a molim da primite sve navedeno na znanje uz moju obvezu da ću kako ja tako i MSZ poduzeti sve moguće mjere da se ova nedopustiva situacija žurno sanira odnosno da se ovakav sramotan slučaj više nikada ne ponovi.

Moja posebna isprika prema malim sportašima koji nikada nisu smijeli biti predmetom ovako šlampavog i neodgovornog rada pojedinaca koji time omalovažavaju rad i zalaganje sportaša i njihovih roditelja.

Pozdrav Marko

Kalendar

Multimedija

Facebook

Kontakt