Bravo Petre!

on Srijeda, 23 Listopad 2013.

Dragi svi,

Javljam se s novostima sada već polako i u većim vremenskim razmacima od 2 tjedna, jer naš sajt i Face dobro funkcioniraju, pa se nadam da preko njih dobivate dovoljno informacija o onome što se događa u MSZ-u odnosno kako naši sportaši prolaze na natjecanjima.

Odmah na početku želio bih čestitati Petru na sjajnoj pobjedi u Grčkoj. Bravo!

Petar je pokazao kako ove sezone postiže najbolje svoje rezultate i kako je u punoj formi i snazi. Vjerujem da od Petra možemo očekivati još puno, puno dobrih vijesti i odličnih rezultata. On nas je sve podsjetio na super rezultate od Bojana i Ozrena i siguran sam da će se ovaj pobjednički niz nastaviti. Bravo i za Darka i za za Anu koja ih je pratila na putu.

Mislim da je Petar u ovom trenutku na 5. mjestu rang liste za muški floret ECC-a – BRAVOOOOOO!!!!! Čestitam!

Čestitam i curama iz kadetske mač selekcije na dobrom početku turnira u Montreauxu, a nastavak turnira je s nekim vrlo tijesnim porazima pokazao da nedostaje samo mali korak za veliki rezultatski iskorak. Siguran sam da će se to sve prije ili kasnije dogoditi. Naše zagrebačke cure s Paulom i ostalim splitskim curama jesu jedna jako dobra i perspektivna skupina i činimo sve da sei za njih osigura najbolji mogući program razvoja.

Drago mi je da se je Ferenc dobro uklopio, prije svega u rad mač selekcije i nadam se da će njegov dolazak pomoći da mač u Zagrebu u predstojećim godinama napravi i dodatni korak (ali i više njih) prema naprijed. Siguran sam da ćemo se svi veseliti uspjesima hrvatskih mačista i to prije nego li većina misli da će to biti moguće.

Danas je mač liga na Velesajmu, te molim da sve da dođu i mačuju – i ja ću se pridružiti natjecateljima (rekreativno).

Drago mi je vidjeti da se većina sportaša iz floret selekcije pridružila treninzima i nadam se da će se ova priča istim tempom i dalje nastaviti. Pozivam ih sve sutra na početak floret lige.
Što se tiče formalnih stvari iz Saveza navodim da smo na stručno-klupskoj koordinaciji usvojili nacrt pravilnika za male lige. Usvojen potom na IO MSZ te je po njemu u subotu provedena mala mač liga a u subotu se provodi i mala floret liga. Dakle, sve funkcionira. Odrađena je također podjela djece u 2 kategorije kako bi se mali kikići mogli natjecati bez da ih svaki puta pometu stariji i iskusniji sportaši.

Prije početka male mač lige, a to je plan i za malu floret ligu, provedeno je malo školovanje djece glede pravila. To će postati pravilo za svaku od liga malih na početku prije borbi – malo edukacije neće škoditi :)

Isto tako u pripremi je plan i program HMS-a za 2014. Darko, Stipe i Denis rade s tajnikom na tome, a taj će program pomoći i zgb sportašima da imaju kompletan tretman. MSZ je posudio HMS-u određene novce da se kupe (već sada kada su bitno jeftinije) avionske karte za sljedeću sezonu za neke od sportaša čiji su nastupi neupitni. Time već sada štedimo bitne iznose.

Na istim koordinacijama je raspravljeno i predloženo da se nastavi s financiranjem perspektivnih sportaša prema modelu od prošle godine, a Darko i Ferenc moraju predložiti natjecanja za koja će MSZ (su)financirati aktivnosti sportaša. Dogovoreno je da će se kod perspektivnih (su)financirati samo starija djeca (prema modelu podjele po ligama), a sve zato jer za malu djecu za sada nema potrebe žurno uvoditi međunarodni program (naše lige i prvenstva su za sada dostatni).

Potvrđena je odluka da MSZ (su)financira 4 klupska turnira u svakoj sezoni s cca 4000 kn radi plaćanja troškova dvorana i sl. To bi bili VMD,INTER i RAPIR kup te Božićni kup Mladosti. Želja je da se sva natjecanja održavaju u školskim dvoranama i da to bude standard za sva ta najtecanja.

Počele su pripreme za Mažuranić. Oformljen je organizacijski odbor kojeg čine Ranka, Filip Vuković i ja. Krenulo se s propozicijama koje su već izrađene i bit će poslane na sve nacionalne saveze s molbom da cure koje nastupaju na Svjetskom kupu ostanu još 1 dan i budu na Mažuraniću. Propozicije odlaze i svim klubovima u susjednim zemljama. Nagradni fond od donatora je 1200 eura, tj.po 300 eura za svakog pobjednika. Nadamo se da će to povećati broj nastupa.

U dogovorima smo da talijanska juniorska ženska repka u floretu dođe na pripreme 5-7 dana prije Mažuranića, ako potvrde ( usmeno jesu ali i pismeno) idemo s pozivom Japanu i drugima da kamp bude dobar, kako za naše sportaše tako i sve koji bi došli radi toga u Zagreb. Ako ove pripreme uspiju onda naši sportaši idu u Pisu (IT) na pripreme prije kadetskog ECC (1 tjedan u klubu u Pisi s dobrim sparingom).

Radim s Rankom na planu i programu MSZ-a za 2014 na bazi troškova iz 2013, a sve kako bismo sa ZŠS-om dogovorili neke manje promjene po stavkama. Nadam se da će MSZ dobiti u 2014. godini istu količinu novca koja bi trebala, uz racionalno korištenje biti dostatna za ovu razinu aktivnosti.

Evo...to je to

Čim bude novosti...javim se

Ako postoji neka tema koju sam preskočio molim da mi se javite da vas o svemu dodatno izvijestim

Poz mk

Kalendar

Multimedija

Facebook

Kontakt