Dobro došli na MSZ blog

on Petak, 07 Lipanj 2013. Posted in MSZ Blog

Dragi svi,

javljam se ponovo, ali ovaj puta na web stranici MSZ-a, a što bi trebalo samo doprinijeti tome da istu stranicu svi Vi češće posjećujete.

Vaše javljanje na ovoj stranici će i nadalje biti anonimno, a što će Vam omogućiti da i nadalje postavljate pitanja, da propitkujete i kritizirate sve naše poteze. Isto kao i na web forumu, no s jednom malom razlikom. Administrator naše web stranice će spriječiti svako vrijeđanje i klevetanje po bilo kojoj osnovi. Nadam se da ova vrsta cenzure neće spriječiti kritičke osvrte na sve što radi MSZ.

Ako smatrate da je došlo do nepotrebne cenzure, to molim da mi se izravno javite na moj e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. . Jamčim da ću Vam pokušati argumentirano obrazložiti sve odluke MSZ-a, ali tu i tamo priznati kakvu grešku s planom kako da to ispravimo. Mislim da do danas nisam ostao dužan niti na jedan meni osobno upućen e-mail ili telefonski poziv. Nadam se da će tako i ostati.

Ovom prilikom želim najaviti da u Zagreb dolazi novi trener, i to g. Ferenc Toth, a sve s dolaskom oko 01.09.2013. godine (načelno je dogovoreno da isti ostaje u Zagrebu 3 godine, a sve uz mogućnost da isti angažman produžimo i za dodatne 2 godine).

Naš novi trener bi trebao odmah preuzeti sve sportaše Zagrebačke selekcije u maču, te bi trebao krenuti u izvid stanja u našem sportu u Zagrebu. Od njega u roku od cca 1-2 mjeseca očekujemo:

a) prijedlog kratkoročne, srednjoročne i dugoročne strategije razvoja zagrebačkog mačevanje, b) prijedlog programa za kontinuirano školovanje zagrebačkih trenera za period od 3 godine.

Dana 11.06.2013. godine imamo stručnu i klupsku koordinaciju, te nakon toga IO MSZ-a.

Cure i dečki su nastupali su u Torunu, Poljska, na U23 Europskom prvenstvu. Sve je to dobra predigra za Seniorsko europsko u Zagrebu, a koje počinje za koji dan.

Nadamo se super turniru i dobrim rezultatima naših sportaša.

Pozdrav svima,
MK

Nova sezona

on Nedjelja, 22 Rujan 2013. Posted in MSZ Blog

Dragi svi,

počinje nova školska godina, a time i naša nova sezona pa bih želio svima poželjeti dobar povrataka u Zagreb, te uspješnu školsku godinu jer uspjeh u školi je preduvjet za svrhovito i kvalitetno bavljenje sportom.

Nadam se da će naši školarci uspješno svladavati gradivo koje je pred njima, a da sve to neće umanjiti redovitost na treninzima i natjecanjima :)

Pozdrav i Ferencu Tothu, a koji je nedavno u stigao u Zagreb. Ferenca ste već, vjerujem upoznali zato što marljivo pohodi vaše dvorane i treninge. Nadam se i vašoj podršci i susretljivosti...

Sa svojim sportašima iz mač selekcije Ferenc će uz tradicionalni utorak i četvrtak od 21,30 dogovarati i posebno termine za rad (ujutro/popodne itd).

U novu sezonu krećemo s uređenim dvoranama, popravljenim ormarićima u Domu sportova, s novom podjelom istih, s dvije nove svlačione u Domu sportova, i nadam se da će sportašima i njihovim roditeljima sve navedeno pomoći da se osjećaju bolje i lakše i uspješnije treniraju glavni nam je cilj ove godine nastaviti na temeljima od prošle godine, te uz pomoć Ferenca graditi i jedan takav sustavni pristup i u mačevalačkom/sportskom dijelu, i to sve na jednoj višoj razini.

Ja ću se osobno dodatno angažirati oko 2 dvorane u kojima je do sada radila Mirna, a sve kako i te 2 dvorane bile u cijelosti popunjene, a možda i dodatno privedene mačevalačkoj svrsi. Nadamo se novoj djeci za čiji dolazak smo spremni, veselimo se vidjeti sve stare članove u dvorani, ali i njihove nove kolege...

Akcija prijkupljanja djece je počela...te su klubovi u tom dijelu već odradili dio posla...čekaju na prezentacije, obilazak škola itd itd.

Kratko bih se osvrnuo i na nastup naših sportaša u Budimpešti....želim skrenuti pažnju na Bojanov rezultat, poraz od svjetskog prvaka, ali u jednoj tijesnoj i napetoj borbi, je samo potvrda Bojanove kvalitete, a koja otvara prostor i za sve ostale sportaše...

Nadamo se da će Komšić sljedeći puta pobijediti s 15:14 :) posebno mi je drago da su prije svjetskog provedene pripreme i da je to jednim djelom dalo rezultat....

Nadam se Natkovom brzom povratku i zaliječenju povrede, nadam se da će oni sportaši koji mogu kvalitetno mačevati pronaći volje i snage da se uključe kako u program selekcije tako i u reprezentativni program, a sve jer samo trening i odrađene pripreme mogu osigurati njihovo mjesto u svim sportskim sistemima.

Za sva pitanja i nadalje stojim u svakom trenutku na raspolaganju

Poz mk

Planovi

on Ponedjeljak, 23 Rujan 2013.

Dragi svi,

Drago mi je vidjeti odlične rezultate iz Manchestera i Zrenjanina. Prije svega čestitke Hanni i Petru na dobrim rezultatima.

U posljednjih 14 dana imali smo i klupsku i stručnu koordinaciju, te IO MSZ-a.

Riješeni su konačno ormarići (na klupskoj koordinaciji), te se gotovo u cijelosti potvrdio raspored i zaduženja za Ferenca (stručna koordinacija), te je Ferenc na posljednjoj sjednici IO MSZ imenovan koordinatorom i trenerom mač selekcije.

Do kraja rujna trebali bismo imali konačan popis selekcije u maču nakon što Ferenc prođe kroz period upoznavanja, te bismo trebali imati točan plan i program natjecanja za sportaše iz selekcija za ovu sezonu (mislim da je to već odlučeno i da se po tom pitanju čeka samo realizacija).

Mač i floret selekcija su dobili budžet za period do 31.12. ove godine od po 25.000,00 kn za sufinanciranje svojih sportaša i siguran sam da će to biti dostatno da se u cijelosti ostvari plan i program.

Mislim da ćemo u sljedećih cca 10 dana imati koordinaciju s HMS-om (barem ćemo ih pozvati na sastanak), a sve kako bismo utvrdili što će HMS financirati za naše zagrebačke sportaše (barem dio za juniore odnosno sve za seniore).

Moramo dogovoriti raspored i propozicije za lige, a to ćemo napraviti do kraja ovog tjedna (dječje lige i dalje ostaju subotom, i to mač u Domu sportova a floret na Velesajmu, dok će velike lige biti na Velesajmu, i to mač srijedom a floret četvrtkom). Na kraju lige djeca će biti nagrađena vaučerom za mačevalačku opremu.

I to je za sada to

Pišem i dalje

Poz mk

Planovi rada

on Četvrtak, 10 Listopad 2013.

Dragi svi,

Prošloga tjedna održan je IO MSZ-a na kojemu smo, između ostaloga, usvojili pravilnik o velikoj mač i floret ligi (ne bitno različito od onoga što smo imali prošlih sezona).

Prva kolo mač lige dobro je prošlo. Bile su napete borbe, vidjeli smo dobro mačevanje i bio je dobar odaziv sportaša iz selekcije.  Rado bismo da se i ostali (ponajviše rekreativci) uključe u sljedeća kola liga stoga molim trenere da u tom dijelu pomognu animirati rekreativce.

Izabrana je statutarna komisija MSZ-a koja nam je potrebna radi promjene statuta (nalaže novi zakon o sportu). Čini ju Bojan Mijatović, Ivan Matić  i ja. Moja obveza u kratkom roku je napraviti prijedlog novog statuta s minimumom izmjena koje nalaže novi propis i s usklađenjem statuta s našom već ustaljenom praksom, to ide onda na raspravu statutarnoj komisiji, koja izrađuje konačan prijedlog novog statuta te radi katalog još mogućih izmjena s obrazloženjima. Sve to ide na javnu raspravu klubovima i klupska koordinacija radi mogućih izmjena i dopuna itd. Nakon toga na IO MSZ radi usvajanja konačnog usuglašenog prijedloga. Sve to treba obaviti do kraja listopada kako bi u studenome mogli imati skupštinu.

Imali smo koordinaciju HMS vs. MSZ i s gosp. Maroltom i gosp. Bičanićem dogovorili da se žurno izradi plan i program reprezentacije za 2014. A sve kako bismo znali što će kod zagrebačkih sportaša financirati HMS a što onda financira MSZ.  Ovo je, prema mojem mišljenju, veliki korak naprijed u koordinaciji aktivnosti oba saveza.

Načelno je potvrđena suradnja s firmom Denisa Bičanića kao ekskluzivnim zastupnikom za prodaju mačevalačke opreme u RH i to na način da će MSZ, klubovi članovi MSZa i članovi A selekcije imati dodatni popust na opremu. Ako Denis uspije s tim poslom u Zagrebu ćemo imati mogućnost nabavke mačevalačke opreme s izdavanjem računa i sve što podrazumijeva uredno poslovanje. To bi prije svega trebalo upotpuniti usluge koje kao savez i svi koji surađuju sa savezom nudimo našim sportašima (naravno, to nikoga ne priječi da i nadalje kupuje opremu na turnirima putem neta i sl. – ovo je samo dodatna opcija).

Primili smo od Zolija izvješće o dvorani u Domu sportova, primili na znanje da sve uglavnom dobro funkcionira osim visećih sistema koji su na izdisaju. Već smo prije donijeli na IO MSZ odluku o tome da se kupuje oprema potrebna za popravak toga, imam obavijest da će za uskoro potreban materijal stići u Zagreb, te ćemo u roku od 10-14 dana popraviti sve što treba u Domu sportova.

Dobio sam izvješće od Filipa Škelje o stanju opreme velike u Zagrebu.  Mogu reći da smo popravkom zadnje ture velike opreme – aparati i bobine – de facto popravili gotovo svu opremu koja postoji u Zagrebu. Mislim da Martinu na popravak sada ide samo jedan aparat, jedan aparat za kontrolu opreme i cca 2-3 bobine, a time se stječu uvjeti za koordinaciju HMS vs. MSZ radi utvrđivanja tko ima koju opremu i koja je oprema potrebna za kupnju. MSZ sigurno neće bez takvog strateškog dogovora kretati u kupnju dodatne opreme jer oba saveza moraju djelovati koordinirano i zajednički. Dakle do kraja godine, ako će to biti potrebno moguća je nabavka još ponešto od opreme (treba znati da je MSZ već posudio u Karlovac i Osijek nešto od krupne opreme i da na tu opremu možemo računati samo za turnire ali ne i svakodnevno) isto tako imamo potrebu za dodatnu opremu za Šestine i školu u Vrapču.

Sretan sam izvijestiti da kreće i ove godine grupa u školi u Vrapču a da smo Mirna i ja obavili razgovor s ravnateljicom da se za sljedeću godinu osigura dvorana za 4 viseće planše, i to svaki radni dan od 18-21. To bi bio novi Dom sportova. Dvoranu čine prekrasne svlačionice, no  to je plan za sljedeću sezonu. Moramo samo uz Mirnu koja je tamo utorkom i četvrtkom naći osobu/voditelja koji bi vodio/vodila grupu/grupe i ostale dane u tjednu. Zainteresirani neka se slobodno jave Mirni ili meni.

Krenuli smo s izradom programa za Mažuranić. O ostalim planovima i učinjenom uskoro ćemo vas obavijestiti.

Poz

MK

Bravo Petre!

on Srijeda, 23 Listopad 2013.

Dragi svi,

Javljam se s novostima sada već polako i u većim vremenskim razmacima od 2 tjedna, jer naš sajt i Face dobro funkcioniraju, pa se nadam da preko njih dobivate dovoljno informacija o onome što se događa u MSZ-u odnosno kako naši sportaši prolaze na natjecanjima.

Odmah na početku želio bih čestitati Petru na sjajnoj pobjedi u Grčkoj. Bravo!

Petar je pokazao kako ove sezone postiže najbolje svoje rezultate i kako je u punoj formi i snazi. Vjerujem da od Petra možemo očekivati još puno, puno dobrih vijesti i odličnih rezultata. On nas je sve podsjetio na super rezultate od Bojana i Ozrena i siguran sam da će se ovaj pobjednički niz nastaviti. Bravo i za Darka i za za Anu koja ih je pratila na putu.

Mislim da je Petar u ovom trenutku na 5. mjestu rang liste za muški floret ECC-a – BRAVOOOOOO!!!!! Čestitam!

Čestitam i curama iz kadetske mač selekcije na dobrom početku turnira u Montreauxu, a nastavak turnira je s nekim vrlo tijesnim porazima pokazao da nedostaje samo mali korak za veliki rezultatski iskorak. Siguran sam da će se to sve prije ili kasnije dogoditi. Naše zagrebačke cure s Paulom i ostalim splitskim curama jesu jedna jako dobra i perspektivna skupina i činimo sve da sei za njih osigura najbolji mogući program razvoja.

Drago mi je da se je Ferenc dobro uklopio, prije svega u rad mač selekcije i nadam se da će njegov dolazak pomoći da mač u Zagrebu u predstojećim godinama napravi i dodatni korak (ali i više njih) prema naprijed. Siguran sam da ćemo se svi veseliti uspjesima hrvatskih mačista i to prije nego li većina misli da će to biti moguće.

Danas je mač liga na Velesajmu, te molim da sve da dođu i mačuju – i ja ću se pridružiti natjecateljima (rekreativno).

Drago mi je vidjeti da se većina sportaša iz floret selekcije pridružila treninzima i nadam se da će se ova priča istim tempom i dalje nastaviti. Pozivam ih sve sutra na početak floret lige.
Što se tiče formalnih stvari iz Saveza navodim da smo na stručno-klupskoj koordinaciji usvojili nacrt pravilnika za male lige. Usvojen potom na IO MSZ te je po njemu u subotu provedena mala mač liga a u subotu se provodi i mala floret liga. Dakle, sve funkcionira. Odrađena je također podjela djece u 2 kategorije kako bi se mali kikići mogli natjecati bez da ih svaki puta pometu stariji i iskusniji sportaši.

Prije početka male mač lige, a to je plan i za malu floret ligu, provedeno je malo školovanje djece glede pravila. To će postati pravilo za svaku od liga malih na početku prije borbi – malo edukacije neće škoditi :)

Isto tako u pripremi je plan i program HMS-a za 2014. Darko, Stipe i Denis rade s tajnikom na tome, a taj će program pomoći i zgb sportašima da imaju kompletan tretman. MSZ je posudio HMS-u određene novce da se kupe (već sada kada su bitno jeftinije) avionske karte za sljedeću sezonu za neke od sportaša čiji su nastupi neupitni. Time već sada štedimo bitne iznose.

Na istim koordinacijama je raspravljeno i predloženo da se nastavi s financiranjem perspektivnih sportaša prema modelu od prošle godine, a Darko i Ferenc moraju predložiti natjecanja za koja će MSZ (su)financirati aktivnosti sportaša. Dogovoreno je da će se kod perspektivnih (su)financirati samo starija djeca (prema modelu podjele po ligama), a sve zato jer za malu djecu za sada nema potrebe žurno uvoditi međunarodni program (naše lige i prvenstva su za sada dostatni).

Potvrđena je odluka da MSZ (su)financira 4 klupska turnira u svakoj sezoni s cca 4000 kn radi plaćanja troškova dvorana i sl. To bi bili VMD,INTER i RAPIR kup te Božićni kup Mladosti. Želja je da se sva natjecanja održavaju u školskim dvoranama i da to bude standard za sva ta najtecanja.

Počele su pripreme za Mažuranić. Oformljen je organizacijski odbor kojeg čine Ranka, Filip Vuković i ja. Krenulo se s propozicijama koje su već izrađene i bit će poslane na sve nacionalne saveze s molbom da cure koje nastupaju na Svjetskom kupu ostanu još 1 dan i budu na Mažuraniću. Propozicije odlaze i svim klubovima u susjednim zemljama. Nagradni fond od donatora je 1200 eura, tj.po 300 eura za svakog pobjednika. Nadamo se da će to povećati broj nastupa.

U dogovorima smo da talijanska juniorska ženska repka u floretu dođe na pripreme 5-7 dana prije Mažuranića, ako potvrde ( usmeno jesu ali i pismeno) idemo s pozivom Japanu i drugima da kamp bude dobar, kako za naše sportaše tako i sve koji bi došli radi toga u Zagreb. Ako ove pripreme uspiju onda naši sportaši idu u Pisu (IT) na pripreme prije kadetskog ECC (1 tjedan u klubu u Pisi s dobrim sparingom).

Radim s Rankom na planu i programu MSZ-a za 2014 na bazi troškova iz 2013, a sve kako bismo sa ZŠS-om dogovorili neke manje promjene po stavkama. Nadam se da će MSZ dobiti u 2014. godini istu količinu novca koja bi trebala, uz racionalno korištenje biti dostatna za ovu razinu aktivnosti.

Evo...to je to

Čim bude novosti...javim se

Ako postoji neka tema koju sam preskočio molim da mi se javite da vas o svemu dodatno izvijestim

Poz mk

Što smo napravili

on Ponedjeljak, 18 Studeni 2013.

Dragi svi,

Prošlo je već više od 1,5 godine od trenutka kada smo svi zajedno počeli raditi na novom MSZ-u.

Nadam se da većina vas dijeli moje mišljenje da je jedan dio posla odrađen, i to pogotovo u dijelu koji se tiče financijske i organizacijske konsolidacije. U tom smo dijelu svi zajedno učinili mnogo toga, a i interesi su nam bili i više nego li zajednički (npr. racionalno i transparentno trošenje financijskih sredstava i sl.).

S većinom svojih sugovornika u protekom razdoblju naglašavao sam da sve gore navedeno jest pretpostavka da se krene i s poboljšanjima koja se tiču stručnog rada. Koliko je bilo jednostavno provesti financijsko-organizacijsku konsolidaciju, to je, a to tek sada vidim, teško i mukotrpno raditi na poboljšanju stručnog rada. Ja osobno nisam niti znalac niti autoritet da bih u tom dijelu mogao nametati bilo kakva rješenja. 

Moj je zadatak bio i ostao da a) motiviram sve trenere u Zagrebu za stručno usavršavanje, b) osiguran dolazak stručnog trenera koji može/želi raditi ne samo sa sportašima već i sa trenerima u periodu od min. 3 godine na usavršavanju stručnog rada, c) uklanjati prepreke da bi se plan a a) i b) ostvario.

U ovom trenutku Ferenc i ja radimo na planu i programu rada Zagrebačke selekcije u maču, i to s individualnim pristupom za svakog sportaša. To treba biti i tema sastanka s HAMK Mladost, MK Lokomotiva i MK Inter, a sve kako bi se plan selekcije uskladio s očekivanjima klubova i klupskih trenera.

Nadam se da će klubovi i klupski treneri podržati navedeni plan i program, a sve jer određena reorganizacija jest potrebna kako bi Zagrebačka selekcija u maču mogla napraviti dodatni kvalitativni iskorak u vremenu koje dolazi. Ovaj plan i program podrazumijeva i određene promjene u terminima, mjestu održavanja treninga, ali i određene promjene u koordinaciji rada Ferenca i klupskih trenera. 

Apeliram na sve uključene u ovaj proces da imaju u vidu cjelokupnu sliku ZGB mačevanja kada ćemo razgovarati i dogovarati pojedinačna rješenja. O svemu ćemo izvijestiti i roditelje i sportaše Zagrebačke selekcije u maču ovaj tjedan u četvrtak u 20,30 sati na roditeljskom sastanku u Domu sportova.

Sve ovo navodim iz razloga što je s reorganizacijom stručnog rada došlo do toga da se MSZ počinje baviti pitanjima koja su do tada bila rezervirana isključivo za klubove i klupske trenere. Sve to će biti koji puta bolno, nezgodno, neće uvijek svi željeti podržati promjene, no držim da se kvalitativni iskorak ne može ostvariti ako i u tom dijelu zadržimo sve kako je bilo prije. Da će promjene značiti i potrebu da se svi promijenimo ne želim više ponavljati.

Mislim da će nam ova sezona biti, a to sam i najavljivao, posebno teška u dijelu reorganizacije stručnog rada. Zato sam zamolio Ferenca da do 01.12.2013. godine napravi prijedlog plana 3-godišnjeg školovanja. Da do 15.12.2013. godine dobijemo očitovanja trenera i klubova na ovaj plan, te da u periodu od 15.12.2013. pa sve do 24.12.2013. godine održimo kratak seminar svih ZGB trenera kao pripremu za početak sustavnog školovanja ZGB stručnog kadra. 

Do 15.12.2013. godine trebali bismo i objaviti termine za školovanje (vikend seminare) u 2014. godini.

Sve navedeno će biti moguće provesti jedino uz podršku svih klubova i većine trenera. Sve navedeno znači i dodatan trud i odricanje.

Ovaj tjedan ću završiti razgovore sa svim ZGB klubovima, te ćemo imati IO MSZ u petak ovaj tjedan (nadam se potvrdi termina od svih članova I OMSZ-a). Isto tako trebam dobiti potvrdu od klubova da možemo za 12.12.2013. godine u 17:00 održati Skupštinu MSZ-a (radi izmjene Statuta i dr. tehničkih detalja).

Održana je skupština ZSS-a na kojoj je usvojen rebalans plana i programa za 2013. godinu. 
MSZ je prošao dobro, i to jer su nam umanjena sredstva samo za onaj dio koji ionako nismo potrošili po stavci materijalnih prava radnika (a to nismo mogli potrošiti jer naši profesionalci nisu s obzirom na godine staža imali pravo na puni iznos predviđenih sredstava). Sve ostalo je po drugim stavkama ostalo isto i nepromijenjeno. 

Slobodan sam izvijestiti da je Zagrebački sportski savez usvojio svoj Plan i program javnih potreba za 2014. godinu, te da će ukupan iznos sredstava biti u odnosu na 2013. godinu umanjen samo za 1,5%. To je dobra vijest, a ja se nadam da će MSZ u razradi programa za 2014. godinu dobiti barem ono što smo imali u 2013. godini.

To bi nam osiguralo financijsku stabilnost i omogućilo daljnji nesmetani rad i napredak. Uz postojeće programe predložili smo ZSS-u i ostvarivanje još jednog posebnog programa, i to programa organizacije posebnih priprema vrhunskih sportaša, a sve kako bismo u Zagrebu održavali min 3-4 puta godišnje pripremne kampove na koje bismo pozvali i strane vrhunske sportaše. 

Ako i kada nam odobre taj i takav program, to ćemo Vas obavijestiti o svim detaljima tog programa.

O natjecanjima, ligama i svemu ostalom ne pišem jer o svemu možete čitati na web-u i facebook stranici. Nisam se javljao neko duže vrijeme jer sam bio vrlo zauzet svime gore navedenim, no sigurno ću se javiti do Božića barem još 2 puta da vas izvijestim o svemu novome.

Pozdrav Marko

Nagrade najboljima

on Četvrtak, 21 Studeni 2013.

Dragi svi, a ponajviše sportaši,

Kao što to u zadnje vrijeme običavam često govoriti, to želim ovdje još jednom reći da je zagrebačko mačevanje u posljednjim godinama podignulo svoju ljestvicu glede rezultata vrlo visoko.

Samo bih želio podsjetiti na osvajanje Svjetskog kupa i nastup na Olimpijadi od strane Bojana. Ta i tako visoko podignuta ljestvica jest nešto što svi zajedno težimo preskočiti, a onda ćemo ponovo skakati još više i više.

Na tom putu sportaši moraju imati jasan pogled prema naprijed i moraju vidjeti što ih čeka na kraju neke od dionica puta. Put je težak i mukotrpan, a to zna svatko tko je trenirao i pokušavao napraviti pravi – svjetski – rezultat. Oni se ne događaju slučajno. Za njih treba puno truda.

Kako bi sportaši bili dodatno motivirani da ustraju na tom putu, da bi znali da se cijeni svaki njihov napor, da bi znali da cijenimo i rezultate koji dovode do Bojanovih rezultata, to je potrebno to i jasno pokazati sportašima.

Do sada smo se u MSZ-u bavili administracijom, organizacijom, financijama, a od nedavno i stručnim radom. Netko bi pomislio da smo u svemu tome zaboravili sportaše. Nadam se da nismo, a još sve više nadam da to sportaši i znaju. Naše postojanje i naš rad kao saveza jedino i isključivo imaju smisao ako ćemo svime time pomoći da sportaši imaju što bolje uvjete za trening i natjecanja.

Da bih naglasio stav svih nas – trenera, klubova, saveza i dr. – i to da cijenimo i podupiremo sportaše – da se veselimo njihovim uspjesima – uspio sam pronaći privatnog donatora koji će nagraditi svakog od sportaša zagrebačkih klubova na sljedeći način, i to za sljedeće osvojene medalje sljedeće nagrade u novčanim iznosima:

Seniori

Olimpijske igre

1. mjesto -350.000,00 kn

2. mjesto -250.000,00 kn

3. mjesto -150.000,00 kn

Svjetsko prvenstvo (seniori)

1.  mjesto -120.000,00 kn

2. mjesto -70.000,00 kn

3. mjesto -40.000,00 kn

Europsko prvenstvo (seniori)

1. mjesto -75.000,00 kn

2. mjesto -50.000,00 kn

3. mjesto -30.000,00 kn

Grand Prix

1. mjesto -70.000,00 kn

2. mjesto -40.000,00 kn

3./4. mjesto -20.000,00 kn

ulazak u 32 – 4.000,00 kn

ulazak u 16 – 6.000,00 kn

ulazak u 8 – 8.000,00 kn

Svjetski kup (seniori)

1. mjesto -60.000,00 kn

2. mjesto -35.000,00 kn

3./4. mjesto -15.000,00 kn

ulazak u 32 – 2.000,00 kn

ulazak u 16 – 4.000,00 kn

ulazak u 8 – 6.000,00 kn

 

Juniori

Svjetsko prvenstvo i Svjetski kup (juniori)

1. mjesto -55.000,00 kn

2. mjesto -35.000,00 kn

3./4. mjesto -15.000,00 kn

ulazak u 32 – 2.000,00 kn

ulazak u 16 – 4.000,00 kn

ulazak u 8 – 6.000,00 kn

Europsko prvenstvo (juniori)

1. mjesto -35.000,00 kn

2. mjesto -20.000,00 kn

3. mjesto -10.000,00 kn

Molim da mi se svatko onaj tko ostvari koji od navedenih rezultata slobodno javi radi preuzimanja nagrade. Sve ovo vrijedi sljedeće 2 godine od dana objave na web stranici MSZ-a.

Iskreno se nadam da će na naše sveopće veselje barem netko u sljedećih 2 godine ostvariti pravo na koju od nagrada. Što će iznos biti veći, to će i veselje svih nas biti veće (osim, možda donatora :)).

Nadam se da će sportaši u svemu ovome pronaći a) poticaj za treninge i natjecanja, b) vidjeti da stvarno želimo prepoznati i nagraditi njihove napore i rezultate.

Siguran sam da će se nešto od gore navedenog i ostvariti.  Siguran sam da će u godinama koje dolaze, ako ne i prije, ZGB mačevanje radom svih nas zajedno ostvariti rezultate na koje ćemo svi zajedno biti ponosni.

Poz mk

Odlazak Ferenca

on Četvrtak, 12 Prosinac 2013.

Dragi svi,

žalostan sam da Vas moram izvijestiti da je naš novi trener Ferenc Toth, i to nakon što je prošao period aklimatizacije i nakon što smo postavili svi zajedno (sportaši, roditelji, klupski treneri, klubovi, te MSZ) sustav Zagrebačke selekcije u maču, odlučio prihvatiti bolju financijsku ponudu i napustiti Zagreb.

No, u životu puno stvari dobro krene, pa stane, pa krenemo i nekoliko koraka unazad, a onda ponovo prema naprijed. Osobno nisam očekivao takvu odluku našeg novog trenera, no što je tu je.

Da ne bi svi zajedno bili previše deprimirani i zabrinuti što i kako dalje, to moram navesti da smo od prve vijesti o njegovom odlasku krenuli zajedno (klubovi i MSZ) u potragu za novim trenerom. Ta potraga traje i nadamo se dobrom odabiru u skorije vrijeme. Čak imamo i neke kandidate – kvalitetne i iskusne. U međuvremenu ćemo na IO MSZ-a u ponedjeljak sljedeći tjedan donijeti sve potrebne odluke da prebrodimo period bez trenera. O svemu će i sportaši i roditelji biti izvješteni.

I jedna dobra vijest – možda i dvije. Idemo u potpunu rekonstrukciju aparata i sistema na Velesajmu. Imat ćemo 10 planši s 10 aparata, te 10 semafora da ih sportaši mogu vidjeti. Čak smo za to, navodno, i pribavli dodatna sredstva tako da ta investicija neće teretiti redovit program saveza. To će biti dobro kako za ligu tako i za treninge. I još jedna dobra vijest – po odluci IO MSZ-a svi će klubovi za svakog od svojih trenera dobiti po 400,00 kn za isplatu božičnica. To je mali ali simboličan doprinos MSZ-a trenerskom radu i trenerima.

O ostalim novostima čitajte na fesju i web-u, a možete čitati i u odlukama tijela MSZ-a (zadnja je sjednica IO MSZ-a imala preko 18 točaka, te preporučam da istu pročitate jer tamo ima dosta pozitivnih novosti).

Pozdrav Marko

Sretna i uspješna Nova 2014!

on Utorak, 31 Prosinac 2013.

Dragi sportaši,
Dragi treneri,
Dragi klupski djelatnici,
Dragi roditelji sportaša,
Dragi svi,

Želio bih Vam prije svega u ime MSZ-a i u svoje osobno ime čestitati (s malim zakašnjenjem uslijed brojnih poslovnih obveza) blagoslovljen Božić i Sretnu Novu godinu.

Sportašima želim od srca da u sljedećoj godini ne bude ozljeda, da im motivacija bude na odgovarajućoj razini, da imaju dobar odnos s trenerom/trenerima, te da postignu sve ono što si sami žele (a možda i nešto više od toga).

Trenerima želim puno puno strpljenja u radu sa sportašima (i u komunikaciji s roditeljima). Ako bude strpljenja, bit će i rezultata sportaša.

Klubovima i njihovim djelatnicima želim što više motiviranih sportaša. Želim da naša suradnja i u sljedećoj godini bude barem ovakva kakvu smo imali u 2013. godini (a zašto ne i bolja od toga?:)).

Roditeljima želim puno razumijevanja i za svoju djecu sportaše, ali i za sve nas koji brinemo oko Vaše djece.

Ukratko bih Vas sve rado izvijestio o nekoliko novosti koje su aktualne od zadnjeg javljanja.

Do 15.01.2014. trebala bi biti gotova rekonstrukcija 10 planši sa semaforima na Velesajmu. To je bitan pomak kako za treninge tako i za lige. Ukupna cijena radova je oko ca 20.000,00 kn, a koji je cjelokupni iznos osiguran od strane ZSS-a tako da MSZ neće u tom dijelu teretiti svoja redovna sredstva (potrebna za sportaše).

Trudimo se da do 01.02.2014. osiguramo novog trenera za Zagrebačke mač selekciju. U tom dijelu su napori stalni, a sve kako bi se kontinuitet rada od početka sezone nastavio. Nadamo se mogućnosti izbora i dobrom izboru. Konačnu riječ u tom dijelu će imati struka.

Financiranje MSZ-a je za sada stabilno i možemo biti zadovoljni da su Zagrebačka selekcija u maču i floretu gotovo u cijelosti realizirale svoj polusezonski budget od ca 25.000,00 kn, te da će (to je moj prijedlog za IO MSZ-a) u drugom dijelu sezone koordinatori istih selekcija imati na raspolaganju 35.000,00 kn po selekciji.

Dodatno ćemo financirati i sve perspektivne sportaše, a o tome sljedeći puta.
U ZSS-u je došlo do bitne promjene. ZSS je jučer u postupku likvidacije, a osnovan je novi savez: Sportski savez Grada Zagreba.

Mačevanje u tom novom savezu, a koji će racionalnije u budućnosti gospodariti sa sportskim novcem u Gradu Zagrebu, ima i nadalje svojeg predstavnika.

Obavio sam sa svim klubovima u Zagrebu sastanak radi utvrđivanja što je kojem klubu prioritet u razvoju, te kako u tom dijelu MSZ može pomoći. Na nekim stvarima već radimo.

Pripreme za Odmorko su okončane, te se nadamo dobrom posjetu nove djece. Pripreme za Mažuranić i kamp traju, te se nadamo da će sve biti OK.

Sljedeća skupština MSZ-a će biti krajem siječnja, početkom veljače, nakon što budu financijska izviješća za 2013. gotova.

Dobio sam i neformalnu obavijest da je Sportska inspekcija koja je bila u nadzoru u MSZ-u prije nekog vremena zadovoljna s radom MSZ-a, te da nema utvrđenih nepravilnosti.

Kao i do sada molim da mi se i izravno obratite ako postoji neki problem koji mogu riješiti u okviru svojih nadležnosti.

Želim Vam svima svako dobro s nadom da ćemo se u sljedećoj godini i češće sretati na natjecanjima. Moja isprika ovim putem što nisam češće u dvoranama, no poslovne obveze su me posljednjih mjeseci udaljile od sportaša i trenera.

Nadam se da ću u 2014. godini biti više prisutan kako bismo mogli i izravno komentirati sve što se događa u MSZ- u i ZGB mačevanju.

Sve najbolje sa željom da se danas dobro zabavite (danas kada ovo pišem je stara Godina).

Poz MK

Uspješno izdanje Memorijala

on Utorak, 21 Siječanj 2014.

Dragi svi,

Javljam se da Vas obavijestim o nekim novostima.

Prije svega bih želio navesti da je IO MSZ-a potvrdio da je Petar Fileš NAJ OSOBA ZGB MAČEVANJA u 2013. godini. I osobno mislim da izbor za prošlu godinu nije bio težak. Proglašenje i dodjela nagrade (1 FIE klinga, a što je već običaj) bit će na prvoj sljedećoj Skupštini MSZ-a (početak do sredine veljače, nakon što financijska izvješća budu gotova).

Isto tako sam sretan da Vas sve mogu izvijestiti o tome da je naš prvi kamp, a koji se je održavao prije samog Mažuranića relativno dobro uspio. Naravno, u organizaciji, ali i glede sudionika, ima puno prostora za poboljšanja. Bojan Jovanović je već najavio mogućnost da 1 tjedan prije FIE turnira u Veneciji ponovo održimo kamp s puno jačim sastavom sportaša. Ranka i ja se nalazimo s Jovom ovaj tjedan da poradimo na tome. Ako taj projekt zaživi morat ćemo žurno dodatno instalirati 6 visećih sistema na Velesajmu (postojećih novih 10 prošlo je test i uspješno je stavljeno u funkciju) i izgraditi toalete u sadašnjem spremištu za opremu. U tom slučaju moramo graditi u Domu sportova ispod tribina u našem spremištu dodatna spremišta za opremu. Sve je to plan za ovu godinu.

Isto tako sam izuzetno sretan da mogu navesti da je ovaj Mažuranić prošao izuzetno dobro. Mislim da je broj natjecatelja rekordan u posljednjih nekoliko godina. To je posljedica dobrih priprema koje su poglavito odradili Vuković i Ranka. Hvala im na tome. Za sljedeću godinu nastavljamo na isti način, te radimo i kamp prije Mažuranića i povećavamo fond nagrada (za 3. Mjesto 100,00 EUR, 2. Mjesto 200,00 EUR i za 1. Mjesto 300,00 EUR). Nadam se samo da ćemo naći donatore i za taj nagradni fond.

Čestitam svim pobjednicima i osvajačima medalja na Mažuraniću, a posebno Tončici i Jovi.

Slobodno obavijestim da smo tijekom Mažuranića imali priliku razgovarati s 2 potencijalna trenera (Ukrajinac i Madžar), te da je ukrajinski trener s manjim brojem sportaša odradio u nazočnosti stručne komisije i nekih ZGB trenera ogledni trening. Nakon što se ovaj tjedan slegnu svi dojmovi, to ćemo ili ovaj tjedan ili odmah sljedeći odlučivati što i kako s njihovim angažmanom. O tome ćemo Vas pravodobno izvijestiti. Cilj je da do 01.03.2014. godine imamo novog trenera Zagrebačke selekcije u maču.

Čestitam Vidu i Petru na dobrom nastupu na FIE juniorskom Svjetskom kupu u Mödlingu. Super rezultat – 2 sportaša s bodovima na jednom natjecanju. Bravo! Da je samo Petar u Mödlingu i/ili Zagrebu dao samo i onaj 15. Tuš.:) No, Petrovi rezultati kako u juniorskoj tako i seniorskoj konkurenciji samo potvrđuju sve dosadašnje dobre/izvrsne nastupe u kadetima. Samo tako i dalje! :)

Na zadnjoj sjednici IO MSZ-a bilo je puno točaka dnevnog reda, te molim da kada bude objavljena (bit će uskoro) da zavirite u istu radi Vaše obaviještenosti.

Ovime bih Vas sve želio obavijestiti da ću se s novim vijestima javiti uskoro.

Pozdrav Marko

Novi kamp

on Srijeda, 05 Veljača 2014.

Dragi svi,

Prije svega čestitke Ani Mesić na super nastupu u Švedskoj. Bravo Ana! Bravo Smrekaru i Li na rezultatu u Parizu. Bravo!

Isto tako imamo dobre najave da će se održati super kamp za pripreme floretaša prije FIE Venecije, i to sa sudjelovanjem 8 floretaša reprezentativca + 2 trenera iz Ukrajine, austrijska seniorska repka, možda Mađari, i još neki.

Bojan Jovanović radi s Darkom, Rankom i sa mnom na ovom projektu. Ako to zaživi, onda imamo 2. kamp u sezoni nakon onoga prije Mažuranića. Moramo nastaviti s kampom preko ljeta, na jesen, ali i s kampom za mač ekipu.

Radi potreba potpuno opremljene trening dvorane za gore navedeni kamp IO MSZ-a je donio odluku o kupnji 6 aparata za dvoranu na Velesajmu, te instaliranje istih sa 6 novih dodatnih borilišta (dakle, na Velesajmu bi trebalo biti ukupno 16 borilišta). U dogovoru s HMS-om tih 6 aparata će služiti i za organizaciju i provedbu turnira koji će se isto tako održavati i nadalje u Zagreb i RH.

Donijeta je odluka o zapošljavanju ukrajinskog mač trenera za Zagrebačku selekciju u maču, te u tom dijelu kreće provedba i realizacija ovog projekta. Trener bi trebao biti od 01.03.2014. godine u Zagrebu, te čim ishodi dozvolu boravka i radnu dozvolu kreće s radom.

Drago mi je obavijestiti vas da smo s klubom ZŠM i Sanjinom krenuli u projekt „Knjiga o mačevanju“, a gdje bi Sanjin u suradnji sa MSZ-om napisao i opremio knjigu koja bi se, osim u tiskanom izdanju objavila i na Internetu. Rok za dovršetak knjige bi bio oko 01.09.2014. godine.

Za sada to je sve.

Poz MK

Pripreme za kamp

on Ponedjeljak, 03 Ožujak 2014.

Dragi svi,

Od mojeg zadnjeg javljanja prošlo je dosta vremena, a dosta se toga i dogodilo.

Dvorana na Velesajmu je opremljena s 16 funkcionalnih sistema, a sve temeljem 6 novih kupljenih aparata koji su upotpunili opremu koja je potrebna i za održavanje velikih natjecanja.
Time je sve spremno za Spring camp u organizaciji MSZ-a i Bojana Jovanovića.

Nadamo se dolasku 10 sportaša iz Ukrajine + 2 trenera, 5 sportaša iz Austrije + 2 trenera, možda 2 Mađara + svi naši floretaši. Trebao bi to biti OK kamp kao priprema za Svjetski kup u Veneciji.

Želio bih još jednom čestitati Hani, Pauli i Petru na dobrom nastupu u Jeruzalemu. Siguran sam da će na Svjetskom u Plovdivu biti još bolje.

Čestitam Janku, Martinu i Luciji na dobrom mačevanju u Bolzanu, kao i svim drugim sportašima koji su u proteklom razdoblju trenirali i nastupali na natjecanjima, a posebice našim ligama.

Čestitam pobjednicima Male lige u maču i trenerima i povjereniku iste lige na dobro odrađenom poslu ove sezone.

Ovaj tjedan dolazi ukrajinski trener, a tražimo i aktivno trenera za Velesajam.

Skupština MSZ-a bit će do kraja 3. mjeseca, a sve jer su financijska izviješća gotova i predana su na FINA-u prošli tjedan.

Do skorog javljanja primite moje sportske pozdrave.

Poz MK

Isprika zbog propusta u maloj floret ligi

on Ponedjeljak, 17 Ožujak 2014.

Dragi svi, a poglavito sportaši Male lige u floretu i njihovi roditelji,

obraćam Vam se s nelagodom i s potrebnom da Vam se ispričam radi nenamjerne greške koja se je prema prvim obavijestima i provjerama koje smo proveli u MSZ-u dogodila kod sastavljanja rang liste Male lige u floretu.

Jedan od roditelja jučer me je obavijestio da postoje određene greške u upisivanju bodova malih sportaša Male lige u floretu, a koje greške u bitnome utječu na konačan redoslijed iste lige. Odmah sam danas naložio i proveo određene provjere, te se je utvrdilo da uistinu postoji greška koja se nikada nije smjela dogoditi. Do sutra ću prikupiti sva potrebna izviješća glede navedenog nemilog i nedopustivog događaja, te će navedena situacija biti jedna od tema sutrašnjeg IO MSZ-a. Osobno ću se založiti za sljedeće, i to:

1. da se temeljem provedenih izvida i utvrđenja utvrdi da li je došlo do pogreške u sastavu rang liste Male lige u floretu;

2. ako jest došlo do pogreške, na koji je način ista pogreška utjecala na končne rezultate Male lige u floretu odnosno da li je ista pogreška mogla imati utjecaja na regularnost cijelog natjecanja;

3. ako jest došlo do pogreške, tko je odgovoran za istu; te

4. ako jest došlo do pogreške, na koji način sankcionirati odgovornu/odgovorne osobe.


Ovom prilikom želim navesti da je prema meni dostupnim podacima u ovom trenutku izgledno da je do greške na strani MSZ-a došlo, a što još mora potvrditi i IO MSZ-a sutra.

Isto tako želim navesti da ću poduzeti sve da se krivac/krivci za ovaj nemili događaj primjereno kazni/kazne, a da pri tome mali mačevaoci/natjecatelji ne pretrpe bilo kakvu štetu. Naime, nedopustivo je djeca na bilo koji način snose bilo kakvu odgovornost za nedopustivo nedogovorno i neprofesionalno ponašanje krivaca koji su doveli do ove situacije. Stoga jamčim da će svi oni koji su primili nagrade i priznanja ista i zadržati, a da će svi oni koji su eventualno bili zaobiđeni u nagrađivanju, barem naknadno, biti odgovarajuće nagrađeni, i to kako uz moju osobnu ispriku tako i uz ispriku MSZ-a.

Iako ne postoje indicije da bi i kod Male lige u maču postojao sličan ili isti problem, to sam danas, opreza radi, naložio da se provjeri i situacija s rang listom iste lige. I o tome ću odmah čim navedena provjera bude gotova sve Vas izvijestiti.

U moje osobno ime i u ime MSZ-a molim da primite sve navedeno na znanje uz moju obvezu da ću kako ja tako i MSZ poduzeti sve moguće mjere da se ova nedopustiva situacija žurno sanira odnosno da se ovakav sramotan slučaj više nikada ne ponovi.

Moja posebna isprika prema malim sportašima koji nikada nisu smijeli biti predmetom ovako šlampavog i neodgovornog rada pojedinaca koji time omalovažavaju rad i zalaganje sportaša i njihovih roditelja.

Pozdrav Marko

Nagrade malim sportašima

on Četvrtak, 20 Ožujak 2014.

Dragi svi,

Kao što sam i najavio pred neki dan, to je prekjučer IO MSZ-a žurno, i to nakon što je zaprimio pravodobno izviješća povjerenika za Malu ligu u maču i floretu, utvrdio sljedeće, i to:

a) došlo je do pogrešnog bodovanja i u Maloj ligi u maču i u Maloj ligi u floretu, te je isto bodovanje imalo izravan utjecaj na konačni plasman malih sportaša u obje lige;

b) utvrđeno da je da navedeni propusti nisu utjecali na regularnost cijelog sustava natjecanja;

c) odlučeno je da će se oštećenim sportašima dodatno na trošak MSZ-a uručiti vaučer koji će pokriti razliku između dobivene i uručene nagrade, te da će se svim sportašima uručiti medalje i diplome koje su uistinu osvojili, a sve bez da se bilo što već zaprimljeno od sportaša mora vraćati;

d) utvrđeno da je da su povjerenici za Malu ligu u maču i floretu, i to Irena Šuljić i Filip Škeljo, te Ranka Vukšić kao tajnica MSZ-a izravno i nedvojbeno odgovorni za navedene propuste;

e) svoju su odgovornost priznali svi gore navedeni, te su se ispričali na sjednici IO MSZ-a, a kada su isto tako ponudili da će donirati MSZ-u novčane iznose radi a) namirenja razlike u vaučerima, te b) radi nabavke novih medalja, a što je IO MSZ-a jednoglasno i prihvatio;

f) Irena Šuljić i Filip Škeljo su ponudili ostavke na mjesta povjerenika za Malu ligu u maču i floretu, a što je odbijeno od strane IO MSZ-a, a sve uz stav IO MSZ-a da su greške u radu moguće, te da je i samo priznanje odgovornosti i spremnost da se i osobno angažiraju na saniranju štete dostatno za nastavak obavljanja poslova na kojima su radili;

g) IO MSZ-a posebno je naglasio odgovornost profesionalaca MSZ-a, i to Ranke Vukšić kao tajnice MSZ-a i Filipa Škelje kao profesionalnog trenera MSZ-a, a sve uz napomenu da se profesionalcima MSZ-a ne mogu događati greške koje kompromitiraju rad i napore MSZ-a, a djecu i sportaše dovode u tako neugodne situacije.


Nove medalje i vaučeri i diplome uručit će dopredsjednici MSZ-a, i to g. Bruno Ježek i g. Denis Fileš, tijekom ovog vikenda kada će sportaši ionako biti na PH.

Ja se ispričavam da neću moći osobno dati ispriku sportašima i njihovim roditeljima glede ove neugodne situacije, no iz osobnih razloga neću ovaj vikend uopće boraviti u Zagrebu. No, pripremio sam i osobno pismo isprike za svakog sportaša, te ću i osobno danas odnosno sutra kontaktirati roditelje da se i u izravnom telefonskom razgovoru ispričam kako u svoje ime tako i u ime MSZ-a za ove nemile događaje.

Imajući sve gore u vidu, to smatram da smo navedenim zaključili ovu situaciju, i to na brzi i transparentan način. Nadam se da u našem budućem radu više neće biti ovakvih neugodnih situacija.

Moja osobna isprika svima pogođenima u ovom slučaju, a posebice malim sportašima i njihovim roditeljima.

Pozdrav svima,

MK

Novosti u Savezu

on Subota, 28 Lipanj 2014.

Dragi svi,

prošlo je podosta vremena od kada se nisam javljao, no nije da nismo u MSZ-u radili za sve to vrijeme.

Evo, upravo gledam kada sam objavio nešto posljednji puta, a to je bilo još davnog dana 20.03.2014. godine. Dakle, prije više od 3 mjeseca. Moja iskrena isprika za moju neaktivnost i neobavještavanje što smo radili. Nadam se da se više takvo što neće ponoviti.

Prije svega bih želio navesti da je na skupštini MSZ-a u svibnju od svih klubova u Zagrebu dobivena podrška za sve odrađeno u proteklom periodu/godini. Podrška je bila gotovo jednoglasna, a što me je razveselilo i dalo mi dodatnog podstreka da nastavimo raditi kao i do sada.

No, prije same skupštine, te i za vrijeme iste, klubovi su imali određene argumentirane i osnovane primjedbe na određene aktivnosti MSZ-a. Sve smo pozorno saslušali, održali smo nakon skupštine i klupsko/trenersku koordinaciju, te sam odlučio u kratkom roku nakon skupštine, a sve uz podršku klubova i IO MSZ-a poduzeti određene značajnije rezove u MSZ-u. Mislim da je na bazi gotovo unisone podrške klubova vodstvu MSZ-a, ali i imajući u vidu da smo na polovici mandata, bilo potrebno neke stvari drastičnije mijenjati.

Tako smo odlučili kako slijedi, i to:

a) naš dragi kolega, član IO MSZ-a, Denis Fileš podnio je ostavku na mjestu u IO MSZ, te je na skupštini u svibnju odlučeno da će na njegovo mjesto doći g. Matišić;

b) primljena je na znanje odluka Zoltana Besedeša i MK Lokomotiva da prekidaju suradnju s krajem lipnja, pa je MSZ odlučio prestati sa sufinanciranjem istog kluba za potrebe trenera, a čime se oslobađa određeni iznos za sufinanciranje stručnog rada;

c) odlučeno je prekinuti suradnju s trenerom Olegom, te istome radni odnos u MSZ-u prestaje krajem lipnja;

d) s Filipom Škeljom je dogovoreno da isti napušta MSZ kao zaposlenik/trener istog saveza, te mu MSZ pomaže da krene svojim profesionalnim putem, i to na način da će osnovati svoj klub (to je u tijeku), a nakon čega se nastavlja njegov samostalni rad u mačevanju, ali očekujemo i nastavak suradnje s njime glede dosadašnje uspješne fizičke pripreme naših sportaša iz Selekcija;

e) Ranka Vukšić odlazi s mjesta Tajnika MSZ-a, a sve jer je pronašla posao u struci, te smo zadnjim odlukama IO MSZ-a imenovali Antoniju Vrčić v.d. Tajnika MSZ-a, i to sve do Skupštine MSZ-a zakazane za dan 07.07.2014. godine;

Svima navedenima se iskreno zahvaljujem na suradnji u prethodnom periodu, te posebno zahvaljujem na nesebičnom angažmanu oko nama svima dragog MSZ-a i mačevanja u Zagrebu.

Uz sve navedeno imamo i određene promjene u trenerskoj strukturi u Zagrebu, i to:

a) Darko Limov se vraća na mjesto trenera koje financira Sportski savez Grada Zagreba, i to kao trener Zagrebačke selekcije u floretu, a dolazi na isto mjesto koje je sada upražnjeno odlaskom Filipa Škelje;

b) Giacomo Fanizza dolazi na mjesto trenera koje financira Sportski savez Grada Zagreba, i to kao trener Zagrebačke selekcije u maču, a dolazi na isto mjesto koje je sada upražnjeno odlaskom trenera Olega;

Sve navedeno iziskuje i određene promjene u sljedećim sustavima, i to:

a) očekuju se, a sve nakon konzultacijama s klubovima i trenerima, manje promjene u konceptu Zagrebačke selekcije u maču i floretu, a sve s nadom da će se budžet istih selekcija povećati s iznos od 70.000,00 kn po sezoni po svakoj od selekcija, na iznos od 80.000,00 kn za svaku od selekcija u sezoni 2014./2015.;

b) očekuju se, a sve nakon konzultacijama s klubovima i trenerima, veće promjene u konceptu (su)financiranja perspektivnih sportaša MSZ-a (onih do 14 godina), i to na način da više MSZ neće (su)financirati odlazak na turnire koje određuje MSZ (koordinatori i treneri Selekcija), već će svaki od perspektivnih sportaša imati svoj budžet za sezonu koji će u dogovoru s klubom/trenerom trošiti za ona natjecanja/pripreme koje sportaš i trener/klub ocjene potrebnima;

c) očekuju se, a sve nakon konzultacijama s klubovima i trenerima, veće promjene u konceptu financiranja stručnog rada po klubovima, i to na način da će MSZ financirati dio stručnog rada za one klubove koji imaju aktivnost djece do 14 godina uz dodatno nagrađivanje za rad na više od jedne lokacije;

d) na jesen nas čeka rasprava i izmjene/dopune našeg sistema Liga.

Sve navedeno je moguće bilo provesti jer su gore navedenim personalnim promjenama stvoreni uvjeti da se dio financijskih sredstava usmjeri na određena nova područja rada MSZ-a odnosno na drugačiji način (su)financiraju određene aktivnosti koje su i do sada bile (su)financirane.

Imajući u vidu sve navedeno, to moram naglasiti da je za provedbu svih ovih sveobuhvatnih promjena (poglavito personalnih) trebalo investirati podosta vremena i truda, pa smo bili možda nešto manje ažurni u obavještavanju svih Vas o tome. No, nadam se da ćemo sada moći nastaviti dalje raditi u stabilnim i sređenim uvjetima, te da ćemo imati dovoljno vremena nastaviti s našom komunikacijom o novostima na uobičajeni način.

Kako bismo do 15.07.2015. godine mogli imati plan i program rada svih naših sportaša u selekcijama, to smo inicirali sljedeće, i to:

a) da HMS izradi kalendar natjecanja za sljedeću sezonu, a što je u tijeku;

b) da temeljem izrađenog kalendara HMS-a direktor i treneri Nacionalne reprezentacije izrade i objave a) kriterije za nastupe u sljedećoj sezoni, b) plan i program reprezentacije za sljedeću sezonu;

c) da temeljem plana i programa reprezentacije Darko i Giacomo naprave za naše sportaše iz A Zagrebačke selekcije plan i program koji (su)financira MSZ, a sve kako bismo do 15.07.2014. godine imali za naše zagrebačke sportaše okvirni plan i program rada za sljedeću sezonu (a što uključuje onda i programiranje rada s Filipom na fizičkoj pripremi).

Ukratko, sve navedeno je odrađeno odnosno u tijeku je, a o tome možete čitati na našoj stranici kada pratite objavu svih odluka IO MSZ-a odnosno Skupštine MSZ-a.

Nadam se da ćemo dobrom pripremom sljedeće sezone ustabiliti rad svih naših sastavnica, te imati nakon toga i priliku u jednom dijelu unaprijediti naše aktivnosti.

Na samom kraju bih želio još jednom zahvaliti na podršci svih Vas koja se je očitovala velikom podrškom i iskazanim povjerenjem na zadnjoj Skupštini MSZ-a, a što mi je dalo sve dodatnu snagu i elan da nastavimo zajedno i do kraja mandata.

Pozdrav Marko

Kalendar

Multimedija

Facebook

Kontakt